Ifølge CNBC er Google en milliardforretning for Apple.

Ifølge amerikanske CNBC betaler Google hvert eneste år tre milliarder dollar – små 19 milliarder kroner – til Apple. Til gengæld sørger Apple for, at Googles søgemaskine er standard-søgemaskinen på de nye iPhones og iPads, der i stor stil sælges til forbrugerne.

Ifølge analysehuset Bernstein ser det ud til, at Googles licens-betaling til Apple kan komme til at udgøre fem procent af Apples samlede drifts-indtjening i år. Prisen er nemlig steget dramatisk i de senere år.

Faktisk betalte Google ‘kun’ en milliard dollar til Apple for tre år siden, men pengene kan meget vel være det hele værd. For omkring halvdelen af Googles indtjening på mobile søgeresultater er relateret til søgninger fra Apple-enheder, hedder det.

Google og Apple er ellers på andre områder indædte konkurrenter. Det gælder ikke mindst på markedet for mobile styresystemer, hvor Googles Android er den klart største.

Googles søgemaskine er uden sammenligning verdens mest udbredte.

Trods flere forsøg er det aldrig lykkedes nogen konkurrenter at komme blot i nærheden af Google på området, der til gengæld skovler penge ind i enorme mængder på at koble annoncer op på søgeresultaterne. Googles markedsandel er på over 90%.

EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har for tiden Google i sit søgelys – ikke mindst når det gælder skatteforhold.

Hun pegede fornylig på nødvendigheden af at undgå det, som hun kalder for et ‘privatiseret demokrati,’ hvor borgerne får deres nyheder og oplysninger filtreret gennem især Facebook og Google.

Hun er bekymret for, at Facebook og Google her kan finde på at anvende bruger-data til at målrette politiske budskaber, og dermed gøre sig til deltagere i Fake News problematikken.

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.