DATA. DET NYE SORT ELLER?By Redaktionen       August 29, 2017 at 11:40:44 PM


Data optager mange virksomheder og bureauer i disse dage. Mange steder er data blevet det nye sort – men herfra går undren på, hvad det egentlig lige er, data kan? Derfor har vi besluttet os for at kigge lidt nærmere på data - hvad kan data, og hvordan vi kan bruge det?

Vi kender alle til data. Det er noget, som alle snakker om. Ja, data bliver faktisk prædiket i alskens formaninger, og det lader til, at det ofte bliver glorificeret, som værende det helt nye sort med hvilket, man kan løse alt og se alt. Det kan virke som om, at svaret til alle problemstillinger, er data.

Spørgsmålet er dog, om det virkelig kan så meget, som man render rundt og tror. Er data virkelig så unikt og værdifuldt, som det bliver gjort til eller er data en omgang rebrandet havregrød. Med det mener jeg, at data jo egentlig ikke er en ny term. Vi har længe haft data. Måske er vi bare blevet bedre til at generere data? Måske har vi nu ressourcerne til bedre at forstå den data, vi generer? Og måske er kunderne for alvor kommet med på datavognen. Men betyder udviklingen så, at den data der bliver genereret er unik og sjælden? Nej. Selvom data har fået sit indtog, og selvom data er blevet prædiket som værende det nye sort, så er der stadig lang vej – og det bliver ofte glemt. Alene stående data, altså rent kundegenereret data, er hverken sjælden eller særlig sigende. Den kan i sig selv ikke mere end alt anden data. Den kan selvfølgelig fortælle noget om slutbrugeren, men kan den sige noget generelt eller mere specifikt i forhold til andre kontekster? Ikke nødvendigvis. Den data kan levere indsigter omkring alle kundens forbrugere, men hvad så med alle de forbrugere, som vi ikke ved noget om? De kan jo potentielt set også være vitale for kunden.

Så er data ubrugeligt? Nej. Data spiller en væsentlig rolle i mediebranchen og andre brancher. Men data er kun brugbart, når vi tænker det ind i et større setup – når vi går i dialog med kunden, laver partnerskaber og ’utilizer’ data, så det bliver brugbart. Først når data bliver tænkt ind i de større sammenhænge, har data potentiale for at blive noget særligt! Det handler om, hvad vi gør ved dataen. Således kan man sige, at der findes noget data, og vi har nogle muskler til at bearbejde daten, og sådan kan vi bruge den eksisterende data til at skabe unikke indsigtskilder og højne niveauet for vores kunder.

Data alene er potentielt en omgang rebrandet havregrød. Derfor lyder opfordringen herfra: gør man noget ved sin data og tænker den ind i større setups, så er man med til at skabe bedre indsigtskilder og optimerende processer.

Artiklen er skrevet af Simon Mejsner Sørensen og gengivet med tilladelse af Carat.Redaktionen

Redaktionen

Digital247 er et medie for alle, der arbejder med og interesserer sig for digitale forretningspotentialer, sociale medier og digital teknologi. Som læser kan du finde inspiration, konkrete anvisninger og anvendelig viden om de udfordringer og problemstillinger, som mange står overfor. Indholdet vil være bredt, men vi vil også søge at fokusere på udvalgte temaer, der er aktuelle eller generelle udfordringer i de fleste virksomheder. Det kan f.eks. være marketing sociale medier, digital branding, content marketing og meget andet.

View all posts
Download Form

 

Verification