Facebook ødelægger hvordan samfundet fungererBy Redaktionen       December 11, 2017 at 06:21:29 PM


You don't get to 500 million friends without making a few enemies.

Dette var den berømte tagline for The Social Network, filmen der handler om hvordan Facebook blev skabt. Og dette er kun blevet mere relevant nu, da det sociale netværk er vokset til mere end 2 milliarder mennesker over hele kloden.

Disse "få fjender"er interessant nok tidligere Facebook-chefer, der hjalp med at opbygge tech giganten fra bunden.

Ifølge Chamath Palihapitiya, som blev en vigtig del af Facebook i 2007 og tjente som vicepræsident for brugervækst, så er de korte dopamin-drevne feedback-loops, som Facebook har skabt, ødelæggende for hvordan samfundet fungerer. I en ny video henviser han bl.a til den ikoniske "like" knap og de andre reaktioner brugerne anvender, mens de kigger deres Nyhedsfeed igennem flere gange i timen.

I en nyligt offentliggjort video fra en seance på Stanford Graduate School of Business, taler Palihapitiya om problematikken. Fire dage før, e-mailede Facebook's Founding President Sean Parker, lignende bekymringer om Facebooks udnyttelse af en sårbarhed i den menneskelige psykologi.

Facebook har fået meget opmærksomhed for at hjælpe med at manipulere præsidentvalget i 2016 via russiske trolde og propaganda, men Palihapitiya noterede sig andre dårlige begivenheder, der er opstået via Facebooks netværk. Han beskrev hvordan en lynching i Indien skete via hoax-meddelelser sendt over WhatsApp.

"Hvis du tager det til ekstremerne, så forestil dig et scenarie, hvor dårlige skuespillere via Facebook Video kan manipulere store skarer af mennesker til at gøre alt, hvad du vil," sagde Palihapitiya.

Selvfølgelig er Facebook ikke kun dårligt for menneskeheden. "Facebook gør det nærmest overvældende godt i verden", siger han i videoen.

Og selvfølgelig har Facebook hjulpet med at gøre folk som Palihapitiya rige. Hans nettoværdi anslås til at være tæt på 1 milliard dollars ifølge Business Insider. Han har brugt en del af sin rigdom på at eje en del af Silicon Valleys favorit basketballhold, Golden State Warriors.

Siden han forlod Facebook i 2011, trådte Palihapitiya ind i venturekapitalindustrien. Han driver sit eget VC firma kaldet Social Capital, der fokuserer på at investere i teknologi, sundhedspleje og uddannelse. Social Capital er også en investor i Slack, en platform, der forårsager angst som Facebook.

Palihapitiya kritiserer ikke kun Facebook og sociale netværk, men også risikovillig kapital i Silicon Valley:

"Everybody's bullshitting," sagde han om venture capital community. "Over tid får du succes med en af ​​dine 20 investeringer, og du ligner et geni."

 Redaktionen

Redaktionen

Digital247 er et medie for alle, der arbejder med og interesserer sig for digitale forretningspotentialer, sociale medier og digital teknologi. Som læser kan du finde inspiration, konkrete anvisninger og anvendelig viden om de udfordringer og problemstillinger, som mange står overfor. Indholdet vil være bredt, men vi vil også søge at fokusere på udvalgte temaer, der er aktuelle eller generelle udfordringer i de fleste virksomheder. Det kan f.eks. være marketing sociale medier, digital branding, content marketing og meget andet.

View all posts
Download Form

 

Verification