Ny analyse: Det danske streamingmarked er større, end du trorBy IUM       February 19, 2018 at 05:54:22 PM


Det samlede danske streamingmarked er stort og mangfoldigt. Det består af overraskende mange forskellige udbydere, der rent faktisk bruges. Det dokumenterer to nye undersøgelser fra IUM Insight, der har analyseret danske forbrugeres (18-70 år) præferencer og streamingvaner.

Der er ikke så overraskende tre førende streamingtjenester i Danmark – de er Netflix, DR TV og YouTube – som overgår alle andre målt på forbrug.

Dernæst følger en gruppe mellemstore tjenester – Viaplay, TV2 Play, HBO Nordic og Yousee - men der er også en hel skov af mindre tjenester, som f.eks. Dplay, MTG’s gratis Viafree og Amazon Prime Video.

Danskerne har således mange og forskellige valgmuligheder til rådighed, selv på det relativt umodne streamingmarked, og de bliver brugt.

Der er 62 % blandt de 18-70-årige, der bruger mindst én streamingtjeneste ofte. Hele 84% bruger en streamingtjeneste af og til.

Ifølge IUM’s undersøgelser er der 42 %, der minimum bruger 2 forskellige streamingtjenester ofte, og 21 % siger, at streaming af tv-indhold er deres primære modtageform.

 Her er den danske topliste over streamingtjenester.

TOP 25:                                

Youtube 65%

DR TV  60%

Netflix  47%

TV2 Play 24%

Viaplay  23%

Yousee TV/Film 20%

HBO Nordic 19%

iTunes  12%

Blockbuster 9%

Filmstriben 8%

Viafree  7%

C More  7%

Stofa WebTV 5%

Vimeo  5%

Playstation Store 5%

Boxer Play 4%

Amazon Prime 4%

Dplay  3%

Filmcentralen 3%

Google Play Film 3%

Min Bio  2%

Dansk Filmskat 2%

Microsoft Store 2%

SF Anytime 1%

FilmLounge 1%

Plejmo  1%

Filmperler 1%

Mubi  1%


(% = bruger tjenesten af og til)


Kilde: Mediabureauet IUM’s analyseenhed, Insight. Undersøgelserne er udført efterår og vinter 2017.

 

 IUM

IUM

IUM er et fullservice mediabureau, der er etableret i Danmark i 1992. Fra at være et kontor med 14 ansatte, beskæftiger IUM Danmark i dag mere end 125 medarbejdere. IUM er del af den internationale koncern, IPG Mediabrands, der sikrer adgang til branchens nyeste produkter og værktøjer samt et unikt netværk repræsenteret i mere end 127 lande. IUM er samtidig del af den danske Mediabrands-gruppe, der tæller fem specialiserede bureauer. IUM har kontor i det centrale København og i Aarhus.

View all posts
Download Form

 

Verification