Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /customers/8/a/8/digital247.dk/httpd.www/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 426
HomeSenesteBlitzkrieg oder omnichannel?

Blitzkrieg oder omnichannel?

Social Media Marketing Digital247

Omnichannel er stadig et af de helt store buzzwords i dag, men hvordan skal vi forstå omnichannel?

Overordnet set er omnichannel marketing et forsøg på at skabe en ensartet og konsistent kommunikation på tværs af alle tænkelige touch points, der tager udgangspunkt i kunden og kunderejsen.

At kunden er i centrum er ikke noget nyt, men ikke desto mindre er det vigtigt at behandle dem der efter. Som annoncør er det derfor vigtigt at tænke kunderne ind i alle henseender, ellers vil man blive fravalgt til fordel for en konkurrent. Forbrugeren er i stigende grad blevet mere og mere digitalt oplyste, og derfor er de i stand til at forholde sig kritisk.

Hvis man som annoncør ønsker en reel udfoldelse af omnichannel, kræver det, at man har virkelig godt styr på sin data, og har knækket koden i forhold til at genkende sine kunder på tværs af touch points.

Mange analyser inden for marketing og kommunikation konkluderer, at man mister sin målgruppe, hvis ikke man respekterer det perspektiv, som der nu ligger i omnichannel marketing, og som teknologien på mange punkter også har muliggjort.

For at tænke omnichannel marketing ind, kan man starte med kundeloyalitets klubber, der netop bruger data til kommunikation, når det virkelig lykkedes. Flere og flere virksomheder ser deres loyalitets investeringer, som en mulighed for at differentiere sig. Der er overordnet tre områder, man skal have sig for øje, hvis man, som virksomhed, ønsker et mindset centreret omkring kundeloyalitet; personalisering, connected devices og ikke mindst omnichannel.

Personalisering
Med personalisering menes der personlig kommunikation og personlige produkt anbefalinger. Og her taler vi ikke eksempelvis streamingtjenester, der via dit login anbefaler titler baseret på ”look a likes”, samt folk med nogenlunde samme streamingadfærd. Nej, ægte personalisering er meget mere granuleret. Det kan nemlig give forbrugeren det rette incitament til at handle – her målrettes forbrugeren baseret på deres adfærd samt tidligere køb. I den væsentligste forstand betyder det, at virksomheder skal opbygge en unik strategi og et sæt af programregler for hver kunde, således man undgår ”one-size-fits-all” tilgangen.

Omnichannel
Forbrugerne stiller større og større krav til annoncører, og vil behandles med én stemme, hvad enten de møder annoncørerne off- eller online. I en loyalitets kontekst giver omnichannel approachen mulighed for at indsamle kundeinteraktions data på tværs af alle touch points, hvilket gør, at man kan opbygge en 360 graders forståelse af kunden. Denne dybdegående kundeforståelse giver mulighed for tilpassede kundeoplevelser, hvor kommunikationen er tilpasset i forhold til den enkelte forbruger. Kompleksiteten for sådan en strategi kan være høj, men potentialet for et øget engagement hos forbrugeren, samt et øget salg kan til gengæld også være højt.

Connected devices 
Det sidste punkt i successen mod et kundeloyalitets program, der fungerer, er connected devices. Altså at man formår at indsamle mængder af data på brugen af devices, og dermed får kundens adfærdsmæssige data ind i formlen. Det er evnen til at udnytte købs- og brugsdata for at kunne forbedre kundeoplevelsen endnu mere, samt motivere kunderne i konkrete købssituationer med eksempelvis push meddelelser, hvis kunden går ind i den fysiske butik.Virksomheder søger hele tiden nye måde at engagere sig med deres kunder og forbrugere, hvor et greb i særdeleshed kunne være, at få bygget et stærkt kundeloyalitets program.

Artikel af Jael Erlang Fittussy, Carat Denmark.

Post Tags
Written by

Digital247 er et medie for alle, der arbejder med og interesserer sig for digitale forretningspotentialer, sociale medier og digital teknologi. Som læser kan du finde inspiration, konkrete anvisninger og anvendelig viden om de udfordringer og problemstillinger, som mange står overfor. Indholdet vil være bredt, men vi vil også søge at fokusere på udvalgte temaer, der er aktuelle eller generelle udfordringer i de fleste virksomheder. Det kan f.eks. være marketing sociale medier, digital branding, content marketing og meget andet.

Download Form

 

Verification