Vitus-prisen: Dansk bygge-app har bragende succes i udlandetBy Redaktionen       September 29, 2016 at 02:34:24 PM


Den danske virksomhed Dalux blev i går hyldet af Udenrigsminister Kristian Jensen (V), da de fik overrakt Vitus-prisen ved Dansk Eksportdag 2016.


- Jeg er meget tilfreds med, at vi har bidraget til at kick-starte eksporteventyret for Crysberg og Dalux, som jeg i dag har givet VITUS-prisen. Alt for få af de små- og mellemstore danske virksomheder eksporterer, og netop derfor skal vi arbejde målrettet på at hjælpe SMV’erne ud på eksportmarkedet. Eksporten gavner ikke bare de enkelte VITUS-virksomheder - det bidrager til vækst, jobs og velstand i hele Danmark, udtaler Udenrigsminister Kristian Jensen (V).


Ved at have deltaget i Eksportrådets eliteprogram Vitus, har Dalux på under et år fået bragende succes med deres IT-platform, der viser byggeprojekter i 3D. De har den mest downloadede bygge-app i Norden og særligt i Norge har Dalux fået rigtig godt fat i markedet. Her er der indgået kontrakter med fem af de ti største aktører på markedet, hvilket har medført, at de nu har åbnet et salgskontor i landet.


Blandt 2-3 løsninger i verden
I Danmark og Norge er 3D-tegninger et krav for større byggerier, hvilket ifølge Dalux’ stifter har været et godt afsæt – ikke mindst fordi deres IT er en blandt kun 2-3 løsninger i verden.


I dag har Dalux kunder i ti lande og sigter efter at være et globalt firma inden for tre år.


- Norge har været en bragende succes. Byggebranchen er kendt for at være meget lidt digitaliseret, og når firmaer sparer 30 procent af tiden brugt på kontrol ved at bruge vores 3D-software, så giver det opmærksomhed, siger CEO og stifter af Dalux, Torben Dalgaard.


- Vores kerneteknologi har patent pending status i Europa og USA, hvilket er nødvendigt, da vi på sigt skal operere på det amerikanske marked. Vi har en helt unik viden, som bare ikke findes så mange steder i verden. Det er hård grundforskning, som danner kimen til vores succes, lyder det yderligere fra Dalgaard.


Vitus-prisen uddeles af Udenrigsministeriet til de virksomheder, der bedst har formået at ekspandere globalt over de 12 måneder, som eliteprogrammet varer.


Sådan brugte Dalux Udenrigsministeriet til at få succes:
For 86.721,25 kroner fik Dalux 265 timers rådgivning fra en erfaren eksportrådgiver. Via et solidt lokalt sektorkendskab og netværk samt kendskab til muligheder og faldgruber hos den danske ambassade i Norge fik Dalux adgang til det norske marked.


Om Dalux
Leverandør af 3D-software til byggebranchen - såkaldte BIM-værktøjer (Building Information Modelling). Hjælper byggeaktører til at se, hvad der skal bygges, og er en af de eneste i verden, der kan dette via en app, så eksempelvis håndværkere kan se plantegningerne, mens de går rundt på arbejdspladsen – og samtidig notere fejl og mangler.


Er den mest downloadede bygge-app i Norden.


Læs mere om Dalux her: www.dalux.dk


Om Vitus
Vitus er Eksportrådets eliteprogram for små og mellemstore danske virksomheder, der kan og vil ekspandere globalt på den mest effektive måde. Forløbet er på 12 måneder, hvor eksport og skabelse af arbejdspladser er de vigtigste faktorer for at anses som en succes.


Vinderen af Vitusprisen i 2016 er Dalux. Prisen bliver overrakt af Udenrigsministeren i forbindelse med Dansk Eksportdag i Nørresundby tirsdag d. 27. september kl. 10.00.


Læs mere om Vitus her: http://um.dk/da/eksportraadet/eksportraadet-tilbyder/saadan-samarbejder-vi/tilskud/vitus
Redaktionen

Redaktionen

Digital247 er et medie for alle, der arbejder med og interesserer sig for digitale forretningspotentialer, sociale medier og digital teknologi. Som læser kan du finde inspiration, konkrete anvisninger og anvendelig viden om de udfordringer og problemstillinger, som mange står overfor. Indholdet vil være bredt, men vi vil også søge at fokusere på udvalgte temaer, der er aktuelle eller generelle udfordringer i de fleste virksomheder. Det kan f.eks. være marketing sociale medier, digital branding, content marketing og meget andet.

View all postsDownload Form

 

Verification