Hvad betyder de 10 vigtigste teknologidrevne business trends for din forretningsmodel ifølge McKinsey?

Hvilken betydning har disse 10 centrale tendenser for travle C-level executives – udover det åbenlyse faktum, at det ikke er muligt at undslippe disse tendenser, og at de fortsat vil udvikle sig? Den underliggende tendens, der flyder som strømmen under de nye udviklinger, kan man kalde ”gennemtrængende forbundenhed”.

 

Transparente og innovative forretningsmodeller til real-time og hurtig aktion

I den digitale tidsalder er real-tids information, øjeblikkelig prisoplysning og hurtig problemløsning er ved at være helt basale forventninger fra kunder, borgere og professionelle indkøbere. Samlet set vil dette tvinge virksomheder til at gentænke et eller flere af deres forretningsmodeller. Ledere vil være nødt til at gøre virksomhederne mere transparente og ophøje hurtig reaktion til en kernekompetence. Forretningsmodeller, der er bygget på gennemsigtighed og reaktionsevne vil ikke kun tilfredsstille kunderne men også gøre virksomheden mere agil, innovativ og troværdig for over for alle interessenter.

 

Læs også: 10 teknologidrevne trends fra McKinsey (1/2) 

 

Talent søges indenfor science, teknologi, ingeniør og matematik

Teknologiens indvirkninger på økonomi og forretning betyder, at der vil være øget konkurrence for at få fat i kandidater indenfor science, teknologi, ingeniør og matematik. Her estimeres jobvæksten til at være 1,7 gange hurtigere end indenfor andre områder. I takt med at automatisering af videns arbejde tager til, og computere begynder at erstatte nogle at håndtere et stigende antal opgaver, som hidtil har været varetaget af arbejdere, vil der være større efterspørgsel efter medarbejdere på et højere niveau. Det vil være nødvendigt med nye former for træning og efteruddannelser af videns-arbejdere, og det vil også være nødvendigt at gentænke nogle offentlige uddannelser i dette lys.

 

Organisationens connectivity-DNA

Internettets modeller og værdier, specielt connectivity og ikke-hierarkiske interaktioner vil have store organisatoriske implikationer. Det kan betyde decentralisering, samtidig med at det kan ændre forholdet mellem ledere, medarbejdere, leverandører og kunder. Det vil ikke altid føles lige rart for lederne, men tendenserne rummer potentiale for øget innovation, loyalitet, udbredelser, produktivitet og marketing-effektivitet, samtidig med at det kan reducere omkostningerne.

 

Privatliv og sikkerhed kræver stor bevågenhed

Snart vil milliarder af mennesker være sociale, dele information og gennemføre transaktioner via Internettet. I takt med at virksomheder og regeringer bruger Internettet til at overvåge aktiver, styre betalinger og lagre data, vil de kunne følge den enkeltes bevægelser på Internettet. At navigere i de udfordringer, der kan være forbundet med samtidigt at forfølge økonomis værdi og samtidigt respektere brugernes privatliv, kræver at virksomhederne tænker nøje over, hvad de gør i takt med, at man etablerer de nye spilleregler. I takt med at værdien af de massive lagre af information øges, vil det kun øge interessen for kriminelle, terrorister og korrupte regeringer i få finger i dem. Derfor må data-beskyttelse være ultimativ for top-ledelsen. Det kan anbefales at holde sig helt ajour med state-of-the-art krypteringsstandarder og rutiner for styring af sikkerhed, som f.eks. at ændre sin praksis fra at beskytte data til at beskytte kunde-tilfredsheden, som hvis den ikke mødes, kan ramme virksomhedens omdømme hårdt.

 

Læs også: 1o teknologidrevne trends fra McKinsey (2/2)

 

I takt med at disse tendenser vinder indtog må alle ledere forberede sig på disruption af langvarige forretningsmæssige og sociale relationer, så vel som på tilsynekomsten af uforudsete forhold. Udfordringerne ved at favne de nye realiteter og samtidigt være i stand til at adressere risici og konsekvenser vil give nogle ledere grå hår. Det er værd at huske, at baseret på tidligere erfaringer, vil disse teknologidrevne forretnings-tendenser ikke kun være en velsignelse for forbrugerne, de vil også stimulere vækst, innovation og en ny bølge af foregangsvirksomheder.

 

Læs den omfattende rapport fra McKinsey her.

 

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.