Digital Transformation og forudsætningerne for succes ifølge Brian Solis

Ny analyse fra Altimeter Group og den indflydelsesrige analytiker Brian Solis, sætter fokus på de vigtigste forudsætninger for at få succes med digital transformation i 2019.

Hvem i organisationen tager initiativ til digital transformation?

En succesfuld digital transformation er ifølge Solis og hans research en virksomhedsorienteret indsats, der bedst håndteres af en leder med bred organisatorisk erfaring. For andet år i træk rapporteres virksomhedens CIO som vedkommende der oftest tager ejerskab på digitale transformationsinitiativer (28%), hvor administrerende direktører i stigende grad spiller en ledende rolle i gennemførelsen (23%).

 

Forventninger til vækst og konkurrencepres styrer processen.

Markedspres og forventninger er de førende drivkræfter for digital transformation, da de fleste indsatser er ansporet af vækstmuligheder (51%) og øget konkurrencepres (41%). Med højt profilerede datalæk-skandaler, der ofte leverer overskrifter, giver nye reguleringsstandarder som GDPR også incitament for organisationer til at gennemføre transformationen (38%).

 

Mangel på know-how er et problem for virksomhederne.

Mens der er en voksende anerkendelse af betydningen for ​​menneskelige faktorer i digital transformation – ligesom medarbejder-oplevelse og organisatorisk kultur – fortsætter de fleste forandrings-bestræbelser med at modernisere kundernes touch points (54%) og muliggør bedre infrastruktur (45%). Men mange organisationer gør ikke deres due diligence når det kommer til at forstå deres kunder. Hele 41% af virksomhederne foretager investeringer i digital transformation uden råd og vejledning fra kyndige konsulenter eller uden grundig kunde-research.

 

Digital transformation opfattes som en betydelig omkostning.

Organisatorisk buy-in er fortsat en udfordring for de organisationer, der er førende i forhold til digital transformation. De virksomheder, vi studerede, rapporterer at digital transformation stadig opfattes stadig som en kritisk omkostning (28%), og at det er kompliceret at frembringe data der kan dokumentere ROI (29%).

 

Organisationen under forandring.

Organisations-kulturelle udfordringer udgør også bemærkelsesværdige vanskeligheder i forhold til modstand mod forandring (26%) og legale/retslige forhold(26). Kravet til innovation bliver højere i organisationerne. Næsten halvdelen af de adspurgte virksomheder rapporterer, at de bygger en innovationskultur, hvor interne innovations-teams bliver normen.

 

Kilde: Altimeter, A Prophet Company.

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.