Digital transformation er en kompliceret rejse ifølge Rob Llewellyn

En virksomheds rejse udi digital transformation er en ambitiøs rejse, hvor virksomhedens teams støder på et helt nyt sæt udfordringer men også muligheder. For nogle er det en følelse af, at navigere virksomheden som man hele tiden har gjort, med en bevidsthed om nødvendigheden af at tilpasse virksomheden til nye tider – fx Den Digitale Tidsalder – mens det for andre er en nærmest angstfremkaldende følelse, at besøge helt nye territorier.

Den erfarne leder er naturligvis bekendt med, at en stor, succesfuld transformation kræver en separat organisation ledet af et veludstyret udøvende og et tværfunktionelt team af organisationens mest talentfulde ledere, der alle har en  fælles vision om hvor de er på vej, og samtidig har en  stærk fælles følelse af, at det haster at komme derhen.

 

De skal være tilstrækkeligt frigjorte for at give projektet den tid og den indsats, som transformationen kræver af dem. Det ville være urimeligt for nogen at forvente, at de fortsætter med at gøre deres daglige job og køre en digital transformation sideløbende. At styre en transformation, herunder koordinering af resultater og løsning af diverse problemer er et heltidsjob i sig selv – og et kompromis her vil uundgåeligt føre til at kompromittere selve transformationen, hvilket ingen ledere ønsker.

 

Udfordringen for mange organisationer er, at mens de har ledere og ledende medarbejdere, der har årtiers operationel ledelseserfaring bag dem og en hidtil uset forståelse af virksomheden, har mange få eller ingen af dem, erfaring med at lede en transformation.

 

Lederen af transformationen vil spille en central rolle for at sikre, at de rette kapaciteter udnyttes til at styre og lede transformationens centrale underkomponenter, såsom innovation, styring, programstyring, organisationsændring og teknisk projektstyring. Men alt for ofte er der en bias mod den sidste komponent i den liste – teknisk projektledelse, herunder levering. Selvom dette er en mangel i mange digitale transformationsinitiativer i disse dage, afspejler det præcis, hvad der har været udfordringer længe før fremkomsten af ​​den digitale økonomi, og for mange organisationer er det næsten som om de laver de samme fejl nu som for 20 år siden.

 

Hvis du har et ansvar for at sikre, at din transformation ikke kompromitteres af kendte risici der kan spredes som ubehandlede kræftceller og fortsætte med at forårsage alvorlig skade på transformationen som helhed, skal du  formulere de potentielle konsekvenser, anbefale et sæt handlingsplaner og eksponere disse risici for de øvrige teammedlemmer, således at i kan tage action og eliminere potentielle faldgrupper.

 

Kilde: Rob Llewellyn, Thought Leader.

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.

Download Form

 

Verification

Få vores nyhedsbrev leveret i din inbox.

 

TAK

 

Du vil snarest modtage en e-mail, hvor vi beder dig bekræfte din tilmelding.